Články

TAKÉ ISTÉ, LEN INAKŠIE

Objavila som dve krásne rekreačné vily pomenované Achioté, nachádzajúce sa v nádhernej prírode na Kostarike. Majú steny vytvorené z ílovitej zeminy vykopanej na mieste počas ich zakladania. Úžasné.

Veľmi ma zaujali aj svojou FAREBNOSŤOU.

Každá má totiž použitú svoju vlastnú farebnú paletu. Okrem toho sú architektonicky totožné, majú rovnaké dispozície, rovnaký dizajn, rovnaké priestory, ich otvorenosť, orientáciu na svetové strany, tvary aj materiály.

Každá vďaka svojej vlastnej farebnosti pôsobí odlišným dojmom a má inú energiu priestoru. A to pri všetkých ostatných podobnostiach.

Jedna je ukotvenejšia, druhá sviežejšia, jedna je uvoľňujúca a jedna energizujúca, jedna je hravá a druhá seriózna. Jedna je jemná a druhá silná. Jedna povzbudí viac na duši a druhá na tele.

Keď si pozriete porovnávajúce forky, ako vnímate vy rozdiel?

V ktorej izbe by ste radšej spali?

V ktorom bazéne radšej plávali a v ktorom pili drink?

Pri ktorom stolíku by sa vám lepšie písalo, na ktorej terase by ste radšej stolovali a v ktorej kúpeľni sa umývali?

Autorka vyberala farebnosť podľa navnímania sa na pôvodné energie v miestach víl, ešte pred ich stavbou. Pravdepodobne bolo jej zámerom pôvodné energie zachovať a podporiť. Vily sú určené na krátkodobý rekreačný prenájom.

Ďalsím spôsobom VÝBERU FARIEB je podľa osobitosti človeka, ktorý ich bude využívať dlhodobo. Podľa jeho zámerov, želaných aktivít, pocitov a nálad, ktoré chce pre seba vo svojom priestore vytvoriť.

S takýmto vedomým výberom farieb vám môžem pomôcť.

Spoločne sa na to vieme pozrieť na osobnej FAREBNEJ KONZULTÁCII pre vás, pre váš priestor, vašu jedinečnosť, podporu a súlad s vaším zámerom.

VYBERTE SI VHODNÉ FARBY PRE SEBA.

Napíšte a rezervujte si termín.

zdroj foto: www.archiweb.cz – BoysPlayNice https://www.archiweb.cz/b/achiote

..stránka je v kreatívnom procese tvorby, vďaka za trpezlivosť…

zuzana@dobrypriestor.sk
+421 903 162 8826

Martinengova 36
811 02 Bratislava